• verkoop@intr.nl
  • 088-0204000

INTR. bestaat 5 jaar!

In april 2024 bestaat INTR. 5 jaar. Dit feestelijke moment willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom gaan we terug in de tijd en delen een aantal medewerkers hun meest bijzondere momenten.

03-04-2024
INTR. bestaat 5 jaar!

Het ontstaan van INTR.

INTR. is voortgekomen uit de samensmelting van groothandel Bosgoed en vloer- en raamspecialist Forinn, na de overname door Uzin Utz Nederland in 2018. Deze fusie leidde tot de oprichting van groothandelsorganisatie: INTR. De groothandel die met je meedenkt. Harry Elshof was tot 1 februari 2023 directeur van INTR. Harry heeft het stokje overgedragen aan Jeroen de Zwart, die sinds 1 september 2022 de rol van directeur vervult bij INTR.

Onthulling in Burgers' Zoo

De onthulling van de naam werd op een speciale manier gevierd. Op 1 april 2019 kwamen alle medewerkers op uitnodiging naar Burgers’ Zoo in Arnhem waar de nieuwe naam INTR. feestelijk werd onthuld. De dag begon met een avontuurlijke rondleiding door de dierentuin. Marketingmanager Joost Heijnen weet het nog goed: "Tijdens deze tocht werden we niet alleen getrakteerd op de wonderen van de dierenwereld, maar kregen we ook een fascinerende blik op hoe de natuur ons iets kan leren over bedrijfsvoering. De gids maakte interessante vergelijkingen tussen de dieren en onze bedrijfswereld, vooral hoe samenwerkingen tot stand komen en bloeien."

Het hoogtepunt was natuurlijk de onthulling van de naam INTR. De groothandel die met je meedenkt, met speciale aandacht voor onze kernwaarden: vakmanschap, verbinding, vernieuwing en vrijheid. Een moment dat vakkundig werd begeleid door de dagvoorzitters Irene Koel en Harry Elshof.

De langstzittende medewerker bij INTR. aan het woord: André Krabman over 'zijn' INTR. Points

André Krabman is al vanaf 1981 verbonden aan INTR. Zo heeft hij al diverse fusies, verhuizingen en medewerkers meegemaakt. Vanaf 2019 is hij verantwoordelijk voor de INTR. Points. In de periode 2021-2022 speelde André een cruciale rol in de herinrichting van negen Forinn en Bosgoed vestigingen naar het vernieuwde INTR. Point concept.

“Voor onze INTR. Points streven we naar een uniforme uitstraling. Daardoor zijn de voorbereiding en keuze van onze stellingen, hun uitstraling en kleurstelling van groot belang. Bovendien hebben we de kans gegrepen om onze vestigingen te verduurzamen, met LED-verlichting en in sommige gevallen zelfs volledig gasloos te maken, zonnepanelen te plaatsen en vloerverwarming via warmtepompen. Ondanks dit uniforme concept, is geen vestiging hetzelfde. Het harde werk en de toewijding van iedereen die betrokken was bij dit proces hebben geleid tot een reeks INTR. Points waar we met recht trots op mogen zijn!”, vertelt André.

De INTR. Points zijn uitgegroeid tot essentiële schakels binnen onze organisatie, waarbij de vestigingsleiders met hun deskundigheid en de aantrekkelijke uitstraling van de locaties een centrale rol spelen.

Tijdelijke sluiting INTR. Point Hoogeveen

Niet elke gebeurtenis is fijn nieuws. Op 18 december 2023 werden we opgeschrikt door een brand bij de achtergrondburen van ons INTR. Point in Hoogeveen. Onze vestiging werd getroffen door veel roet- en rookschade, als gevolg daarvan werden we genoodzaakt het INTR. Point een maand te sluiten.

Vestigingsleider Dries Smit laat weten hoe hij deze tijd heeft ervaren: "Er komt veel op je af in zo'n situatie, meer dan ik in eerste instantie had verwacht. Het was een proces die moeilijk te bevatten was. Samen met het team kom je direct in actie en ga je aan de slag om de zaak opnieuw in te richten." Gelukkig konden de deuren van INTR. Point Hoogeveen op 22 januari 2024 weer open voor onze klanten, een hoopvolle start van het nieuwe jaar!


De ontwikkelingen in raamtechniek

In de afgelopen vijf jaar heeft INTR. een significante bijdrage geleverd aan de innovatie binnen de wereld van raamtechniek. Hoogtepunten waren onder andere de introductie van de Wepro raamcollectie tijdens de InCoDa in 2022 en de lancering van Eve Motionblinds met de Design elektrische gordijnrail in 2024. De Wepro collectie is een echte aanwinst dankzij de unieke stoffen, fraaie collectieboeken en het vernieuwde elektrische aansturingssysteem van Motionblinds.

Productmanager raamtechniek Linda Halsema: "Ook hebben we de samenwerking met onze leveranciers Büsche en Forest uitgebreid en versterkt. Tot slot hebben we onze assemblageafdeling naar Deventer verhuisd, wat heeft geleid tot een verdere professionalisering en uitbreiding. We kijken met trots terug en met enthousiasme vooruit naar wat de toekomst brengt!"


Tot slot

Wij willen onze klanten en leveranciers ontzettend bedanken voor de afgelopen 5 jaar, en hopen de komende tijd deze fijne samenwerkingen voort te zetten. Dit is het eerste deel van de blogs over INTR. 5 jaar, er zullen meer blogs verschijnen over onder andere de toekomstplannen van INTR. Houd onze socials en website dus in de gaten!

Rozemarijn Zuurveld
Rozemarijn Zuurveld
Auteur
Contact: