• verkoop@intr.nl
  • 088-0204000

Lentekriebels: tips voor een grondige lentereiniging

Met de komst van de lente is het tijd om je huis een frisse uitstraling te geven, te beginnen bij de raamdecoratie en vloeren. Ontdek oma's wijsheden voor het onderhouden van verschillende soorten raamdecoratie, tips voor het schoonmaken van vloeren en de onmisbare rol van schoonloopmatten voor een schone, uitnodigende entree. Bereid je voor op de lente met deze handige onderhoudsgids!

29-03-2024
Lentekriebels: tips voor een grondige lentereiniging

Zodra de lentezon haar eerste stralen door je ramen werpt, onthult ze niet alleen de schoonheid van een nieuw seizoen, maar ook de uitdagingen die achtergebleven zijn na een lange winter. Gelukkig hebben wij, gewapend met de juiste helpers, en de beste onderhoudstips alles in huis om jouw huis weer te laten stralen!

Onderhoudsadvies voor stoffen raamdecoratie

Terwijl je geniet van de eerste zonnestralen en een frisse bries, wil je natuurlijk dat je stoffen raamdecoratie net zo stralend blijft. Bereid je voor op de lente met deze handige onderhoudstips. 

Vermijd rondfladderende insecten

Probeer, terwijl de lentezon door je ramen piept, te vermijden dat je stoffen raamdecoratie fungeert als een vangnet voor rondfladderende insecten wanneer de ramen open staan. Niet alleen bloemen trekken in de lente bijtjes aan; jouw raamdecoratie lijkt net zo uitnodigend! Vind je toch ongewenste gasten? Verwijder ze zachtjes.

Zachtjes borstelen brengt liefde

Met een zachte borstel kun je stof te lijf gaan zonder dat je raamdecoratie een haartje krenkt. Stofzuigers zijn te ruw voor dit delicate werkje.

Ga vlekken te lijf met lauw water

Voor die onvermijdelijke vlekken, gebruik een schone, zachte doek met lauw water. Een druppeltje niet-synthetisch wasmiddel mag, maar denk eraan: te veel water is een no-go. Je wilt geen kringen van kalkresten.

Kies bij hardnekkige vlekken voor een geheim wapen

Soms is er een vlek die blijft zitten. In dat geval is het tijd voor het geheime wapen: ultrasonische reiniging. Maar deze techniek is voor de pro’s, dus overweeg een specialist.

Niet schrobben, maar liefhebben

Of je nu niet-gemetalliseerde screenstoffen hebt of die met een metallic finish, laat het harde schrobben achterwege. Lauw water en een spons zijn je beste vrienden voor de niet-gemetalliseerde varianten. Voor de gemetalliseerde juweeltjes, houd water op afstand.


Onderhoudstips voor houten en aluminium raamdecoratie

Of je nu kiestvoor de natuurlijke schoonheid van hout of de strakke uitstraling van aluminium, een beetje liefde en zorg zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie van lente tot lente blijven schitteren.

  • Zacht en stofvrij
    Een regelmatige stofbeurt is alles wat nodig is om jouw houten en aluminium jaloezieën in topconditie te houden. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die meer kwaad dan goed doen.
  • Pas op voor vochtige avonturen
    Aluminium vrienden kunnen soms een beetje humeurig worden in vochtige omgevingen, wat kan leiden tot oxidatie. Een beetje voorzorg voor aankoop en regelmatig liefdevol onderhoud kan het proces vertragen.
  • Schoonmaken als een pro
    Bij het kiezen van je reinigingsmiddel, ga voor de gouden middenweg met een pH-waarde tussen 6 en 8. Vermijd alles wat kan krassen of de finish kan aantasten. En natuurlijk, staalwol en schuurpapier zijn uit den boze!

Met deze tips kun je genieten van de lente en zorgen dat je raamdecoratie net zo fris en vrolijk blijft als de seizoenen zelf. Pak die borstel, die zachte doek, en laat de lenteschoonmaak maar beginnen!


5x onderhoudsproducten voor vloeren

Laten we een kijkje nemen naar onze vier musketiers in de wereld van het onderhoud van vloeren: RZ Cleaner, RZ Basisreiniger, RZ Care en RZ Vlekverwijderaar, vergezeld door onze special guest: RZ Laminaatreiniger. 

1. RZ Cleaner 

Een trouwe vriend voor elke dag, klaar om jouw vloeren te laten schitteren zonder de planeet te belasten. Of je nu pvc, vinyl, of natuursteen hebt, de RZ Cleaner lost vuil op alsof het niets is. Met slechts een klein beetje van deze vloeibare magie en water, creëer je een veilige, antislip omgeving waarin jouw vloeren niet alleen gereinigd, maar ook onderhouden worden.

2. RZ Basisreiniger

Voor die momenten waarop gewoon vuil niet meer 'gewoon' is. De RZ Basisreiniger gaat geen enkele uitdaging uit de weg en verwijdert zonder moeite de meest hardnekkige vlekken en oude onderhoudslagen van jouw geliefde vloeren. Zijn formule is vrij van zuren, waardoor de reiniger met respect voor jouw vloeren te werk gaat. 

3. RZ Care

Jouw vloeren verdienen niet alleen een schoonmaakbeurt, maar ook langdurige bescherming. RZ Care omhult ze met een vuilafstotende, zijdematte filmlaag, waardoor elke stap in je huis aanvoelt als een wandeling door een pas opgeklaarde lenteochtend. Antislip en antistatisch, biedt het de zorg die jouw vloeren nodig hebben om elke dag op hun best te zijn.

4. RZ Vlekverwijderaar

Een echte held komt tevoorschijn wanneer de vlekken het moeilijkst lijken. De RZ Vlekverwijderaar gaat de strijd aan met de meest hardnekkige vijanden van je vloer, waaronder verf, lijm, en zelfs oude onderhoudslagen, waardoor hij onmisbaar is in elk schoonmaakarsenaal.

5. RZ Laminaatreiniger

Speciaal voor de laminaatliefhebbers onder ons. De RZ Laminaatreiniger zorgt voor een snelle, streeploze schoonmaak, waardoor je laminaatvloer zijn natuurlijke glans behoudt en weer snel beloopbaar is. Zijn formule garandeert niet alleen een schone vloer, maar ook een fris geurend huis.

Elk van deze producten staat klaar om jouw huis deze lente weer fris en schoon te maken, zodat je meer tijd kunt besteden en genieten van de mooie momenten, met minder zorgen over schoonmaken.

En om de lentekriebels te vieren: ontvang je gedurende de hele maand april 10% korting op RZ Cleaner, RZ Basisreiniger, RZ Care, RZ Vlekverwijderaar RZ Laminaatreiniger. Laat de lentekriebels maar komen!


Schoonloopmatten

De lente is ook de perfecte tijd om de entree van je huis of bedrijf eens goed onder de loep te nemen. En wat is een betere manier om een schone en uitnodigende sfeer te creëren dan met een nieuwe schoonloopmat?

Schoonloopmatten zijn veel meer dan een plek om je voeten te vegen. Ze vangen vuil en vocht op, waardoor je vloer schoon en droog blijft. Dit verlengt niet alleen de levensduur van je vloer, maar maakt je entree ook een stuk veiliger door uitglijden te voorkomen. Onze schoonloopmatten zijn ontworpen om tot drie keer meer vocht op te nemen dan standaard matten, dankzij de innovatieve HydroTX™ technologie. 

De fijne schraapvezel zorgt voor een effectieve reiniging van schoenzolen, terwijl de zachte pool comfort biedt aan je voeten. Bovendien zijn onze matten gemaakt van 100% Polyamide ECONYL® geregenereerd nylon, waardoor ze een kleinere ecologische voetafdruk hebben.

Met Pura Backing™ zijn ze vrij van PVC en weekmakers, wat ze niet alleen milieuvriendelijker maakt, maar ook duurzamer. Geschikt voor commerciële omgevingen zoals kantoren, winkels en openbare ruimtes, verbeteren onze matten niet alleen het aanzien van entreegebieden, maar maken ze deze ook veiliger en comfortabeler.


Het onderhoud van je schoonloopmat: Tips & Tricks voor een langere levensduur

Laten we eens kijken hoe je de levensduur van je mat kunt verlengen met goed onderhoud. Hier zijn enkele onderhoudstips, om je schoonloopmat in topconditie te houden.

Regelmatig uitschudden of stofzuigen

De simpelste manier om je mat schoon te houden is door deze regelmatig buiten uit te schudden. Dit verwijdert het losse vuil en stof. Voor een diepere reiniging, gebruik een stofzuiger. Ga over de mat heen in verschillende richtingen om opgehoopt vuil los te maken. 

Vlekken behandelen met mild zeepsop

Heeft je mat een hardnekkige vlek? Geen paniek. Maak een mild zeepsopje met water en een zachte zeep. Gebruik een schone doek om de vlek zachtjes te deppen, niet wrijven, want dat kan de vezels beschadigen. Spoel daarna de zeep uit met een doek gedrenkt in schoon water. 

Laat de mat na het reinigen goed drogen

Na het schoonmaken is het cruciaal om je mat volledig te laten drogen voordat je deze weer gebruikt. Hang de mat buiten of leg hem in een goed geventileerde ruimte. Voorkom schimmel en meeldauw door ervoor te zorgen dat de mat aan beide zijden droogt. 

Draai de mat periodiek om

Om gelijkmatige slijtage te bevorderen, is het een goed idee om je mat zo nu en dan om te draaien. Dit is vooral handig bij matten die aan één kant meer beloop hebben dan aan de andere. 


Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kan je de levensduur van je schoonloopmat aanzienlijk verlengen, waardoor je entree er het hele jaar door uitnodigend uitziet. Onthoud dat regelmatig onderhoud niet alleen de levensduur van de mat verlengt, maar ook zorgt voor een schoner en veiliger huis. 

We begrijpen het belang van gemak voor onze klanten. Daarom zijn onze schoonloopmatten beschikbaar in een display dat niet alleen handig is in gebruik, maar ook de verkoop bevordert. Dit display stelt jou in staat om klanten direct de verschillende kleuren en texturen te laten zien, waardoor de keuze voor de perfecte mat vergemakkelijkt wordt.

Om de lentekriebels te vieren: ontvang je gedurende de hele maand april 10% korting onze schoonloopmatten Catch en Moist Laat de lentekriebels maar komen!


Evita Huigsloot-Koloc
Evita Huigsloot-Koloc
Auteur
Contact: