• verkoop@intr.nl
  • 088-0204000

INTR.view op de werkvloer: vestigingsleider Jacco de Kiviet

Het is weer tijd voor INTR. Point van de Maand: elke maand brengen we een bezoek aan een van onze INTR. Points. Vandaag maken we een stop in Den Bosch, waar we kennismaken met vestigingsleider Jacco de Kiviet.

18-06-2024
INTR.view op de werkvloer: vestigingsleider Jacco de Kiviet

Kun je ons vertellen over je dagelijkse taken en verantwoordelijkheden als vestigingsleider?

“De vestiging Den Bosch is een van de drie vestigingen die een ruimere openingstijd heeft. Als vestigingsleider start mijn dag daarom vroeg. Om 7:00 uur ben ik al bezig met het klaarzetten van een vers kopje koffie voor onze klanten, zodat zij hun dag goed kunnen beginnen. Mijn hoofdtaken omvatten het zorgen voor een adequate bevoorrading van de producten die onze klanten nodig hebben, het voeren van overleggen en het bieden van advies waar dat nodig is.”

Hoe zorg je ervoor dat jouw INTR. Point altijd klantvriendelijk en uitnodigend is?

“Om ervoor te zorgen dat onze vestiging altijd klantvriendelijk en uitnodigend is, handel ik snel bij vragen en probeer ik proactief oplossingen te bedenken voor mogelijke problemen. Mijn motto is: 'Ben je goed voor je klanten, dan zijn de klanten ook goed voor jou.' Ik hecht veel waarde aan een schone en nette omgeving voor onze klanten, dus zorg ik er altijd voor dat alles in de vestiging overzichtelijk en geordend is.”

Wat vind je het leukst aan werken bij het INTR. Point Den Bosch?

“Wat ik het allerleukst vind aan mijn werk hier is de omgang met de klanten. Hoewel ik oorspronkelijk uit Gelderland kom, voel ik me inmiddels een echte Brabander, behalve als het om voetbal gaat, haha! Hier in Den Bosch zijn Bossche bollen en worstenbroodjes niet alleen een traktatie, maar een reden om de vlag uit te hangen.”

Kun je een memorabele ervaring met een klant delen?

“Een van de meest gedenkwaardige ervaringen die ik heb gehad, was met een klant die gordijnroedes kwam ophalen. Nadat we een gezellig praatje hadden gemaakt, vertrok hij met de roedes. Echter, hij keerde een kwartier later terug om nieuwe te bestellen. Wat bleek: hij was vergeten de roedes vast te maken op zijn dakdragers! Hij had de hele route afgezocht, maar de roedes waren nergens meer te vinden!”

Wat zijn de meest populaire producten of diensten in jouw vestiging en waarom denk je dat dit zo is?

“In onze vestiging zijn vooral de UZIN producten populair, samen met alles wat te maken heeft met gordijnfournituren en rails. Mijn eigen achtergrond in complete woninginrichting stelt me in staat om uitgebreide services te bieden, zoals buig- en herstelwerkzaamheden.”

Wat zijn de grootste uitdagingen waarmee je te maken hebt in het beheer van de vestiging en hoe ga je hiermee om?

“Een van de grootste uitdagingen is ervoor zorgen dat we alle klanten kunnen voorzien van de producten die ze nodig hebben en dat ze met een goed gevoel de deur uit gaan. Het beheren van de juiste voorraadniveaus is cruciaal; dit vereist nauwkeurige controle op inkomende en uitgaande orders. Om dit te beheersen, reserveer ik wekelijks tijd om de stellingen te spiegelen en een voorraadcheck uit te voeren.”  

Op welke prestaties van je vestiging ben je het meest trots?

“Het meest trots ben ik op de gehele gang van zaken in onze vestiging. Ik stap iedere morgen met een fijn gevoel over de drempel bij INTR. Point Den Bosch.”

Wat spreekt je aan in INTR. als werkgever?

“Wat mij aanspreekt, is het constante streven naar vooruitgang en ontwikkeling binnen het bedrijf. Daarnaast waardeer ik het zeer dat er ruimte is voor het delen van persoonlijke meningen.”

Welke drie eigenschappen horen bij jou als persoon?

“Ik ben sociaal, nauwkeurig en klantgericht.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

“Je kunt me altijd wakker maken voor een lekker speciaalbiertje vergezeld van een goed gevulde borrelplank.”