• verkoop@intr.nl
  • 088-0204000

INTR.view op de werkvloer: Susan Willemsen & Ilse Pol

In maart spreken we voor onze rubriek INTR.view op de werkvloer met twee ‘praatgrage’ dames. Susan Willemsen verzorgt het debiteurenbeheer bij INTR. en Ilse Pol maakt onderdeel uit van het verkoop binnendienst team. Daarnaast zitten Susan en Ilse bij de personeelsvereniging van INTR. en organiseren ze leuke activiteiten.

04-03-2024
INTR.view op de werkvloer: Susan Willemsen & Ilse Pol

Ilse Pol, sinds een jaar in dienst als verkoop binnendienst medewerker

Leeftijd: 52 jaar

Geboortedatum: 29 april 1971

Hobby's: met vriendinnen uit eten, een terrasje pakken en winkelen.

Burgerlijke staat: moeder van twee kinderen, een zoon van 24 en een dochter van 20.

Susan Willemsen, sinds drie jaar in dienst als medewerker debiteurenbeheer

Leeftijd: 50 jaar

Geboortedatum: 22 mei 1973

Hobby's: op vakantie gaan, festivals bezoeken, uit eten, winkelen en wandelen.

Burgerlijke staat: getrouwd en moeder van twee zonen (25 en 22).

Eén keer per maand nodigen we twee collega’s uit om met elkaar in gesprek te gaan. Marketingcoördinator Evita Huigsloot-Koloc en marketingmedewerker Rozemarijn Zuurveld leggen hun collega's het vuur aan de schenen, figuurlijk natuurlijk 😉, met zowel werkgerelateerde als persoonlijke vragen. 

Wat spreekt je aan in jouw functie?

Ilse: “Ik heb vele jaren op de boekhouding gewerkt. Vorig jaar vond ik het tijd voor iets nieuws. Op de afdeling verkoop binnendienst voelde ik me snel op mijn gemak. Mijn collega’s zijn heel open en supergezellig. Doordat we ontzettend veel verschillende artikelen verkopen en veel verschillende klanten hebben, is geen enkele dag hetzelfde. Op de afdeling verkoop ben ik voornamelijk bezig met raamdecoratie bestellingen en dan met name van horren. Horren zijn echt mijn passie en ik word er erg blij van! Wat ik vooral heel leuk vind aan deze productgroep is dat er zoveel verschillende soorten horren zijn. Hierdoor komen er ook veel verschillende vragen binnen, wat veel uitzoekwerk en overleg met klanten vergt. Bovendien ben ik nog steeds bezig met het vergroten van mijn productkennis. Gelukkig kan ik bij vragen altijd terecht bij mijn collega’s.”

Susan: “Ik vind het debiteurenbeheer heel leuk om te doen. Het biedt veel klantcontact en ik vind het een sport om de betalingstermijn zo kort mogelijk te houden, wat tegenwoordig nogal een uitdaging is. Ik hou van een persoonlijke benadering naar de klant toe en ik heb het idee dat onze klanten dit kunnen waarderen. Tegenwoordig hebben we ook appcontact met onze klanten en krijgen we hele leuke reacties terug. Daarnaast hou ik ervan om te kletsen, haha. Dat valt collega’s ook op, ik heb laatst een weddenschap verloren van een collega om een uur lang mijn mond te houden. Ik hield het slechts vijf minuten vol!”

Wat is de meest leuke situatie die je hebt meegemaakt bij een klant?

Susan: “Ik heb ooit een bos bloemen gekregen van een klant. Dat spreekt waardering uit en dat vind ik heel fijn.” Kleine tip van onze kant: wil je iets gedaan krijgen bij Susan, stuur haar een bos bloemen!💐😊

Wat zou je je collega's willen meegeven op werkgebied?

Susan: "Ik zou vooral willen benadrukken om heel correct en sociaal te blijven naar klanten toe, maar tegelijkertijd ook heel open te zijn. Het is belangrijk om goed aan te voelen welke klant je aan de lijn hebt en op basis daarvan te bepalen hoe je met hen moet omgaan of benaderen. Humor werkt daarbij erg goed."

Ilse: “Wanneer je ergens tegenaan loopt, hoef je hier niet mee rond te blijven lopen, maar het gelijk bespreekbaar te maken. Als je open en eerlijk blijft naar elkaar toe, komt dit ook ten goede aan de werksfeer.”

Wat spreekt je aan bij INTR. als organisatie?

Susan: “Er heerst bij INTR. een hele open bedrijfscultuur. Iedereen is benaderbaar en iedereen is open en behulpzaam.” Ilse beaamt dit en voegt toe: “Je voelt je heel snel thuis bij INTR. Je kan gewoon jezelf zijn. Ik ga echt met plezier naar mijn werk toe.”

Hoe is de personeelsvereniging van INTR. ontstaan?

Susan vertelt: “Anderhalf jaar geleden na het vertrek van een collega die met pensioen ging, begonnen de gesprekken onder de collega's al snel over feestjes en gezelligheid. Het viel op dat er eigenlijk nooit meer iets georganiseerd werd. Uit deze gesprekken ontstond het idee om een personeelsvereniging op te richten.”

“Het oprichten van een personeelsvereniging bleek geen gemakkelijke taak; er waren veel uitdagingen en obstakels. Het eerste feestje was niet groots opgezet, maar het werd een daverend succes. We speelden een pubquiz en de prijs was een regelrechte instinker. Iedereen dacht een weekend naar keuze te kunnen winnen, wat zorgde voor veel fanatisme, maar het bleek om het tijdschrift Weekend te gaan. Dit zorgde voor hilariteit onder de collega's. De positieve reacties waren overweldigend, en nu werken we aan een tweede activiteit. Dat is een uitdaging, omdat het moeilijk is om iets te bedenken wat iedereen leuk vindt.”

Waarom is het belangrijk dat INTR. een personeelsvereniging heeft?

Susan: “De personeelsvereniging draagt bij aan de collegialiteit en de verbondenheid binnen het bedrijf. Ook het sociale aspect binnen een bedrijf is van belang. Je praat met collega’s die je op een normale werkdag niet zo vaak spreekt.”

Welke drie eigenschappen horen bij jou als persoon?

Susan: “Open. Vrolijk, ik ben echt nooit chagrijnig. En ik ben eerlijk, ik vind eerlijkheid en respect hebben voor elkaar heel belangrijk.”

Ilse: “Ik ben spontaan, vrolijk en zorgzaam.”

Waar droom je van?

Susan heeft een duidelijke wens: “Ik droom van een lang en gezond leven! En ik zou nog willen reizen. Ik wil nog heel veel van de wereld zien. Te beginnen met Thailand, daar gaan we dit jaar naartoe.” Ook Ilse droomt ervan lange reizen te maken: “Ik zou ook graag naar Thailand willen of naar Bali. Deze wens moet bij mij nog een paar jaar wachten. Ik ga eerst dromen van mijn nieuwe huis.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Ilse: "Een big mac, haha. En voor een vakantie mag je me ook altijd wakker maken."

Susan:“Voor mij een verrassing, het maakt me niet uit wat. Als jij mij wakker maakt en zegt: ‘Pak je koffer, we gaan nu op reis’, dan ga ik direct met je mee.”

Wat is je favoriete film/serie?

Ilse: “De serie The Handmaid’s Tale bleef bij mij heel erg hangen, nog steeds. Daar zit zoveel emoties in. Het is echt een hele mooie serie.” Susan noemt The Green Mile als haar favoriete film: “Deze film kun je 100 keer kijken en hij blijft bijzonder, vind ik.”

Heb je een bepaalde quote die bij jou past?

Susan: "Ik heb een quote die ik graag aan iedereen wil meegeven: ‘Wacht niet met genieten tot later, want als later eerder komt, ben je te laat.’ Oftewel: doe de dingen die je wil doen nu, leef in het hier-en-nu en geniet van het leven."

Ilse: "Ik vind dit heel belangrijk: 'Blijf bij jezelf.’  Trek je niet te veel aan wat anderen van je vinden/zeggen."

Bedankt voor jullie tijd, dames!

We willen Susan en Ilse bedanken voor hun tijd en openhartige antwoorden. Wij kijken alvast uit naar het volgende duo!