• verkoop@intr.nl
  • 088-0204000

INTR.view op de werkvloer: Peter Robbertsen & Max Streppel

Leer de mensen achter INTR. kennen met onze nieuwste rubriek: INTR.view op de werkvloer! Accountmanagers Peter Robbertsen en Max Streppel mogen het spits afbijten. Een bijzondere combinatie waar de een 8 maanden in dienst is en de ander alweer 16 jaar meedraait in onze organisatie.

09-01-2024
INTR.view op de werkvloer: Peter Robbertsen & Max Streppel

Peter Robbertsen, sinds 1 januari 2008 in dienst als accountmanager

Leeftijd: 46 jaar

Geboortedatum: 13 maart 1977

Hobby's: op oldtimer trekkers rijden, het liefst met een kar erachter vol melkflessen, en is sinds twee jaar secretaris bij de Historische Vereniging Oud-Renswoude. 

Burgerlijke staat: getrouwd en vader van drie kinderen

Een trotse Peter op de trekker met naast hem zijn zoon.

Max Streppel, sinds 1 mei 2023 in dienst als accountmanager

Leeftijd: 24 jaar

Geboortedatum: 13 juli 1999

Hobby's: voetballen, staat in de spits bij amateurvoetbalclub Zwolsche Boys en is supporter van Ajax

Burgerlijke staat: samenwonend met vriendin Milou

Een juichende Max nadat hij gescoord heeft voor zijn voetbalteam Zwolsche Boys.

Peter en Max zitten klaar voor het allereerste INTR.view. Eén keer per maand nodigen we twee collega’s uit om met elkaar in gesprek te gaan. Marketingcoördinator Evita Huigsloot-Koloc en marketingmedewerker Rozemarijn Zuurveld leggen hun collega's het vuur aan de schenen, figuurlijk natuurlijk 😉, met zowel werkgerelateerde als persoonlijke vragen. 

Wat spreekt je aan in jouw functie als accountmanager?

Max: "Wat ik vooral leuk vind in deze branche is dat je als vertegenwoordiger het echt samen doet met de klant. Je bent er niet alleen om problemen op te lossen of om een mooie prijs te maken; mijn klanten bellen me bijvoorbeeld ook voor advies en als er iets goed of juist niet goed is gegaan. Je gaat echt een samenwerking aan en bouwt een waardevolle relatie op met de klant. Die relatie is heel veel waard voor beide partijen.”

Peter: "Wat me uiteindelijk bij INTR. heeft gebracht, is pure ambitie. Zoals de meeste van mijn klanten en collega's wel weten, kom ik van de vloer af. Als veertienjarige stapte ik binnen bij de plaatselijke woninginrichter om gordijnen voor mijn nieuwe slaapkamer uit te zoeken. Bij het afrekenen was de verkoper de rekening aan het opmaken, en zei ik brutaal: ‘Dat is dan 249 gulden.’ De man reageerde nogal nors en ging verder met uitrekenen. ‘Je hebt wel gelijk', zei de verkoper verbaasd. Toen mocht ik bij hem komen werken. Dat begon met kleine klusjes opknappen na schooltijd, en nadat ik klaar was met school mocht ik mee naar klanten om rails op te hangen en vloeren te leggen. Later stond ik ook in de winkel als verkoper. Zo ben ik de branche ingerold.”

Peter is na al die jaren nog steeds razend enthousiast over het vak woninginrichting. “Ik vind het nog altijd leuk om huizen in orde te maken. De mensen zijn altijd blij als hun huis mooi is ingericht. Ik wil klanten het gevoel geven dat ze ertoe doen.” Max is het daar volledig mee eens en vult aan: “Dat de klant gezien wordt.”

Wat is de meest leuke situatie die je hebt meegemaakt bij een klant?

Peter: “Als accountmanager maak je zoveel mee op een dag. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt en je weet nooit waar je precies beland. Het ene moment sta je in de keuken van een bekende voetballer en het volgende moment lever je producten af bij een klant die destijds de inrichting van de woonboten verzorgde bij de dames van lichte zeden in Utrecht.”

Max: “Wat mij tot nu toe het meest is bijgebleven in mijn tijd bij INTR. was een gezellig klantbezoek. Op een vrijdagmiddag gingen we samen de oude stickers van de Saffier laminaatborden van de Estrada en Serenade collecties vervangen voor de nieuwe stickers. Tevreden keken we naar het eindresultaat. De klant stelde vervolgens voor om samen een borrel te drinken. Dat typeert, vind ik, het gevoel van samen iets aanpakken en de klant écht helpen. Daar doe je het voor en dat heeft wel indruk op me gemaakt.”

Wat zouden jullie elkaar willen meegeven op werkgebied?

Voor Peter is het duidelijk: “Het belangrijkste voor een accountmanager is simpelweg je klant helpen. Als de klant jou nodig heeft, moet je hem helpen.” Max denkt er precies hetzelfde over: “Accountmanagement komt neer op het gelukkig maken van je klant. Zorgen dat je klant blij is en daar moet je ver in gaan.” Max wil accountmanagers nog wel iets meegeven: “Blijf meegaan met de tijd en zorg dat je ook up-to-date blijft.”

Hoe zou je je collega omschrijven als persoon?

Volgens Peter is Max altijd bereid om zijn handen uit de mouwen te steken. “Heb ik ook tegen hem gezegd. Max is gewoon een hele keurige, nette gast. We zijn erg blij met hem als jongste aanwinst.” Andersom omschrijft Max zijn collega als een persoon met een bak aan ervaring, zowel op vloertechnisch gebied als in het accountmanagement. “Ik kan altijd bij Peter terecht. Hij is niet te beroerd om mensen te helpen en staat altijd voor iedereen klaar.”

Welke drie eigenschappen horen bij jou als persoon?

Peter: “Ik kan veel zaken nuchter bekijken, maar heel soms kan ik ook ergens te emotioneel instaan. Hoewel ik vroeger vrij perfectionistisch was, heb ik dat nu wel meer los kunnen laten. Ik kan niet tegen onrecht, dan kan ik mijn emoties slecht onder controle houden.”

Max: “Ik ben iemand die heel vrolijk is van zichzelf, ik lach veel. Behulpzaam, nieuwsgierig en dingen niet kunnen loslaten vind ik ook wel eigenschappen die bij me passen.”

Wat staat er nog op je bucketlist?

Peter: “Hoewel ik mijn werk heel leuk vind, kijk ik ernaar uit om meer tijd met mijn gezin door te brengen. En ik hoop natuurlijk dat we met z’n allen in goede gezondheid mogen verkeren. Over een bucketlist gesproken, het is niet een bepaald punt, maar ik zou graag samen met mijn gezin mooie reizen willen maken.”

Max: “Onlangs heb ik mijn droom van een mooi huis kopen kunnen afstrepen van mijn bucketlist. Een mooie reis maken staat ook nog hoog op mijn lijstje. Ik wil graag rondreizen door Amerika en een stuk Caribisch gebied erbij pakken.”

Wat zou je graag nog eens willen leren?

Max heeft een duidelijke wens: “Vroeger wilde ik altijd piloot worden, maar door een gebrek aan affiniteit met wiskunde liet ik die droom varen. Als ik de kans krijg om toch te leren hoe ik een vliegtuig moet besturen, zou ik dat morgen gelijk doen!”

Peter: “Ik wil graag de psychologie achter menselijke keuzes begrijpen. De logica achter beslissingen en het doel ervan fascineren me. In de complexiteit van wetten en regels verliezen we soms de eenvoudige logica uit het oog. Sommige mensen kunnen in een paar zinnen een boodschap meegeven, waarover je als luisteraar gaat nadenken. Daar zou ik graag beter in zijn.”

Heb je een bepaalde quote die bij jou past?

Peter: “In mijn telefoon bewaar ik een lijstje met inspirerende quotes en spreuken. Als ik iets hoor dat bij mij past, schrijf ik het op. Een van mijn favorieten is: ‘Het leven is kort, het is later dan je denkt’, over het uitstellen van plannen met de gedachte dat er nog genoeg tijd is. Andere favorieten zijn: ‘Logica brengt je van A naar B en verbeelding brengt je overal’ en ‘Als je zelf het initiatief niet neemt, dan overkomt het je’. Het zijn allemaal uitdrukkingen die in lijn liggen met mijn gedachten. Ik kom zo echt tot mezelf.”

Max herkent dit: “Je merkt duidelijk een rode draad in jouw leven. Leuk om te zien!” Max is zichtbaar onder de indruk van het quote-lijstje van Peter. "Wat prachtig dat je die quotes opschrijft. Zo leer ik nog eens wat van mijn collega! Zelf ben ik niet zo van de quotes. Ik zeg altijd: ‘Makkie weer’, als iets nu moeilijk of makkelijk was. Als het gelukt is, is het een makkie."

Wat is je favoriete film en/of boek?

Volgens Max is The Shawshank Redemption de beste film ooit gemaakt. “Ik kan niet precies uitleggen waarom en het is ook bijzonder moeilijk te onderbouwen, maar ik vind het gewoon de allerbeste film die er.” Peter kan zich daarin vinden en gaat helemaal op in het verhaal. “De hoofdpersoon (Andy Dufresne) wordt gepakt, onterecht veroordeeld voor een dubbele moord en uiteindelijk, al duurt het 20 jaar, zegeviert het recht. Daar zit een hele mooie boodschap achter.” Max: “En hij begint met een klein hamertje, hè. Peter benoemt de achterliggende boodschap van The Shawshank Redemption zeer treffend en daar kan ik me helemaal in vinden. Dat onrecht wat ze hem hebben aangedaan, daar kan ik echt niet tegen.”

Peter: “Nederlandse films zoals De schippers van de Kameleon vind ik mooi. Als ik die beelden weer zie van die jochies op hun klompen, in de boot, bij de smederij, dat Friese landschap; ik vind het altijd weer leuk. Als we op zondagmiddag met het gezin een film gaan kijken, zeg ik: ‘Zullen we de Kameleon opzetten?’. Roepen mijn kinderen in koor: ‘Nee, papa, die heb je al dertig keer gezien!’ Ook ben ik groot fan van de Amerikaanse acteurs Bruce Willis, Mel Gibson en Sylvester Stallone met actiefilms als Diehard, Payback en Daylight. Qua boeken ben ik geen fervent lezer, maar Judas van Astrid Holleeder over de Amsterdamse onderwereld heb ik één ruk uitgelezen. Ik heb nog wel een goede boekentip: Jos Burgers met zijn managementboek Een fan per dag. Dat is een fijn boek met korte hoofdstukken en leuke anekdotes.”

Bedankt voor jullie tijd, heren!

We willen Peter en Max bedanken voor hun tijd en openhartige antwoorden. Wij kijken alvast uit naar het volgende duo!