• verkoop@intr.nl
  • 088-0204000

INTR.view op de werkvloer: Michael Palijama & Melvin Schiphorst

In de mei-editie van onze rubriek INTR.view op de werkvloer zetten we twee drijvende krachten van het magazijnteam van INTR. in de spotlights. Michael Palijama en Melvin Schiphorst delen hun dagelijkse ervaringen en werkzaamheden in het magazijn van INTR.

30-04-2024
INTR.view op de werkvloer: Michael Palijama & Melvin Schiphorst

Michael Palijama, sinds januari 2021 in dienst als magazijnmedewerker.

Leeftijd: 51 jaar

Geboortedatum: 3 oktober 1972

Hobby's: mijn partner en collega's plagen.

Burgerlijke staat: samenwonend en vader van een dochter (19).

Melvin Schiphorst, sinds 2020 in dienst als magazijnmedewerker.

Leeftijd: 26 jaar

Geboortedatum: 23 april 1998

Hobby's: sporten in de sportschool, fietsen op de racefiets en vissen.

Burgerlijke staat: samenwonend met vriendin.

Eén keer per maand nodigen we twee collega’s uit om met elkaar in gesprek te gaan. Marketingcoördinator Evita Huigsloot-Koloc en marketingmedewerker Rozemarijn Zuurveld leggen hun collega's het vuur aan de schenen, figuurlijk natuurlijk 😉, met zowel werkgerelateerde als persoonlijke vragen. 

Hoe ben je in aanraking gekomen met het magazijnwerk?

Michael: "Ik heb altijd in magazijnen gewerkt en dat past bij me. Het maakt me niet uit hoe zwaar het werk is, zolang ik maar actief bezig kan zijn en met mijn handen kan werken. Het is eigenlijk best bijzonder dat ik weer terug ben waar het allemaal begon. Mijn allereerste vaste baan was op dezelfde locatie in Deventer. Nu ben ik terug op het oude nest, en de cirkel is daarmee rond. Ik hoop hier te blijven werken tot ik met pensioen ga."

Melvin: "Mijn kennismaking met het magazijnwerk begon tijdens een stage, en sindsdien ben ik in deze sector werkzaam. Ik ben begonnen als uitzendkracht bij INTR. en na een half jaar kreeg ik een jaarcontract, gevolgd door een vast contract waar ik erg blij mee ben. Ik geniet echt van mijn werk en doe het met veel plezier."

Omschrijf eens een typische dag in het magazijn?

Michael: "Zodra ik binnenkom, sta ik meteen 'aan'. Ik ben direct klaar om aan de slag te gaan en zit vol energie." Melvin bevestigt dit: "Ik hoor Michael al binnenkomen in de verte. Dan weet je: Michael is er ook weer."

In het magazijn geldt een strakke planning. Michael loopt aan het begin van de werkdag naar Melvin toe voor een snelle briefing. "Dit jonkie weet alles uit zijn hoofd," zegt Michael, wijzend naar Melvin. Melvin moet lachen. "Nou, niet álles, maar wel veel," antwoordt hij met een knipoog. "Melvin geeft mij de details wat er die dag moet gebeuren", vertelt Michael.

Melvin is degene die de boel opstart in het magazijn. "Mijn ochtend begint standaard met het opstarten van alles: ik ontgrendel de deuren, schakel het alarm uit, zet de radio en het koffieapparaat aan. Ik sorteer ook alvast de werkbonnen. Terwijl alle magazijnmedewerkers binnendruppelen, drinken we samen koffie en bespreken we de planning en routes van de dag."

Tevens omschrijft Melvin zich als de duizendpoot van het magazijn. "Als er iets niet lukt bij de assemblageafdeling of als er bonnen opnieuw moeten worden afgedrukt met nieuwe stickers, komen de collega’s naar mij toe. 'Kan je even helpen, Melvin?' vragen ze dan."

Wat is de meest leuke/grappige situatie die je hebt meegemaakt tijdens het werken in het magazijn?

Melvin lachend: "Ik werk al de hele dag door met Michael, dat is een garantie op lachen, gieren en brullen. We maken als collega’s onderling constant grappen met elkaar en ook met de chauffeurs die komen aanwaaien. Die vinden het geweldig en het zorgt voor een leuke sfeer."

Michael: "Ik haal altijd wel streken uit met mijn collega’s. Ik ben onderhand de tel kwijt, haha. Iemand moet de jongens scherp houden, hé."

Wat zijn volgens jou de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt als magazijnmedewerker?

Michael: "Nauwkeurigheid is het allerbelangrijkste bij magazijnwerk. Melvin vult zijn collega aan: “Je moet secuur en netjes kunnen werken om ervoor te zorgen dat elke bestelling correct en goed afgewerkt naar de klant gaat." Ook moet je volgens Michael als magazijnmedewerker het onderscheid kennen tussen grappen maken en serieus aan het werk zijn. “Dat kan ik wel”, zegt Michael met een grijns.

Wat zou je elkaar willen meegeven op werkgebied?

Michael: "Door mijn brede ervaring in verschillende magazijnen kan ik veel kennis overdragen. Ik probeer de jongere medewerkers, zoals Melvin, bij te staan met wat ik allemaal weet. Al moet ik toegeven, Melvin pikt zaken snel op en beschikt al over veel kennis. Het grootste verschil tussen ons is dat ik minder geduld heb met het uitleggen, terwijl Melvin daar juist heel goed in is. Ik ben wat directer en impulsiever, en Melvin is wat rustiger en genuanceerder."

Melvin: "Ik ben inderdaad een stuk kalmer dan Michael. Ik neem de tijd om dingen uit te leggen en problemen op te lossen. Ik moedig mijn collega’s altijd aan om vragen te stellen als ze iets niet begrijpen, zodat ik het kan uitleggen en zij het vervolgens zelf kunnen. Over Michael kan ik zeggen dat hij hartstikke bedreven is en echt een goed mens, maar geduld is niet zijn sterkste kant. Misschien heeft hij 1 procent geduld, meer niet, haha."

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Michael: "Een trip naar Scotland maken om daar whisky te drinken."

Melvin: "Wat ik ooit nog eens zou willen doen, is een wereldreis maken. En dan niet een specifiek werelddeel, maar echt de hele wereld rond. Dat lijkt me heel gaaf."

Noem drie eigenschappen die bij jou passen?

Michael: "Ik ben druk, ongeduldig en behulpzaam."

Melvin: "Ik ben zorgzaam, doe niemand een vlieg kwaad en ik sta voor iedereen klaar."

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Michael: "Voor een verse haring of heerlijke kersenbonbons mag je me altijd wakker maken."

Melvin: "Eigenlijk slaap ik zo vast dat je me beter niet kunt wekken."

Heb je een bepaalde quote die bij jou past?

Michael: "Mijn slogan is: ‘Welkom in het paradijs!’. Dit zeg ik tegen iedereen die binnenkomt bij INTR."

Melvin: "Ter afsluiting wil ik het volgende meegeven: 'Haal eruit wat erin zit'."

Bedankt voor jullie tijd, heren!

We willen Michael en Melvin bedanken voor hun tijd en openhartige antwoorden. Wij kijken alvast uit naar het volgende duo!

Rozemarijn Zuurveld
Rozemarijn Zuurveld
Auteur
Contact: