• verkoop@intr.nl
  • 088-0204000

INTR.view op de werkvloer: Frank Linde & Rick de Vries

Voor onze rubriek INTR.view op de werkvloer is het in februari de beurt aan het parketteam van INTR. Accountmanager Frank Linde en productmanager Rick de Vries hebben een enorme passie voor het parketvak en dat willen ze in de Maand van Parket graag met ons delen.

02-02-2024
INTR.view op de werkvloer: Frank Linde & Rick de Vries

Frank Linde, sinds 1 oktober 2022 in dienst als accountmanager parket

Leeftijd: 58 jaar

Geboortedatum: 20 september 1965

Hobby's: toeren met zijn cabrio’s, sleutelen aan zijn auto’s en oude petroleum kachels en kokkerellen. 

Burgerlijke staat: getrouwd en vader van twee volwassen kinderen.

Frank met zijn cabrio op de Mont Ventoux in Frankrijk.

Rick de Vries, sinds 21 augustus 2019 in dienst als productmanager parket en vloertechniek

Leeftijd: 40 jaar

Geboortedatum: 11 januari 1984

Hobby's: groot voetbalfan, kijkt graag naar voetbal.

Burgerlijke staat: getrouwd en vader van twee kinderen.

Een trotse Rick met zijn gezin.

Eén keer per maand nodigen we twee collega’s uit om met elkaar in gesprek te gaan. Marketingcoördinator Evita Huigsloot-Koloc en marketingmedewerker Rozemarijn Zuurveld leggen hun collega's het vuur aan de schenen, figuurlijk natuurlijk 😉, met zowel werkgerelateerde als persoonlijke vragen. 

Hoe zijn jullie bij INTR. terechtgekomen?

Frank: “INTR. wil graag dat wij ons bezighouden met parket en de benodigde materialen (lijm, lak, olie, gereedschap etc.). Het leuke is dat ik dat op 1 april van dit jaar precies 30 jaar doe. Ik ben in 1994 via mijn eerste werkgever met het vak hout in aanraking gekomen. Ongeveer anderhalf jaar geleden belde Rick mij op en vroeg: ‘Frank, wij willen bij INTR. de parkettak verder oppakken. Zou jij bij ons willen komen?’ En zo geschiedde.”

Rick: “Ik ben begonnen bij INTR. als productmanager parket en later is dat uitgebreid met vloertechniek. Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is de veelzijdigheid.”

Wat maakt het parketvak zo bijzonder?

Frank: “Het allermooiste aspect van het parketvak is het ambachtelijke werk. Dat is eigenlijk wat we nastreven in het houtvak: met mooie houtsoorten/kleuren prachtige patronen creëren.” Rick sluit zich daar volledig bij aan: “Absoluut. Samen met de architecten ga je op zoek naar bepaalde patronen waarbij je alles nauwkeurig hebt berekend. Daar kan soms wel weken overheen gaan. Wanneer je dan het eindresultaat ziet, ben je een tevreden mens.”

Wat is de meest leuke situatie die je hebt meegemaakt bij een klant?

Frank: “Met 30 jaar ervaring in het vak heb je al van alles meegemaakt. Een bijzondere ontmoeting, jaren geleden, die me is bijgebleven, was die met een bekende Twentse zangeres.”

"Zij had een huis gekocht waarin diverse vloeren moesten worden geplaatst. Ik werd erbij betrokken vanwege de specifieke eis voor kopshout, deze moest o.a. in de studio geplaatst worden. Kopshout bestaat uit blokjes en heeft uitstekende akoestische eigenschappen. Het geluid kan als het ware in het hout worden geabsorbeerd, omdat de nerf verticaal staat en het hout open staat naar boven toe.”

“Het idee om kopshout te gebruiken kwam van de architect, maar helaas ging er van alles mis in de uitvoering. De studio was voorzien van vloerverwarming met een warmte terugwin installatie, een zeer goed ontworpen installatieruimte met buffervaten. Op een gegeven moment liep het systeem helemaal vast. De vloerkoeling had namelijk geen beveiliging. Kopshout heeft een dermate kracht dat de wanden van het huis naar buiten gedrukt kunnen worden. Gelukkig is dat niet gebeurd, maar de hele ondervloer werd beschadigd. Het was een grote ravage in huis. Niet veroorzaakt door waterschade, maar door het slecht functioneren van de vloerkoeling, die te koud was geworden. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen.”

"Als iets moeilijk is en je kunt iets toevoegen waarbij je het tot een goed einde kunt brengen, heb je de klant kunnen helpen. Het mooiste compliment dat je dan kan ontvangen, is wanneer klanten laten weten: 'We hebben gedaan wat jij hebt voorgesteld en het resultaat is prachtig geworden.' Dat is de kroon op mijn werk, waar ik heel blij van word."

Hoe zou je je collega omschrijven als persoon?

Volgens Frank kan Rick wel wat van zijn rust gebruiken: "Ik ben als persoon wat rustiger dan Rick. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid. Wat ons sterk verbindt, is een gedeelde passie en beleving voor het parketvak. We willen die passie graag delen en mensen helpen. We vinden het gewoon fijn om met het ambacht bezig te zijn.” Rick is het helemaal eens met de woorden van zijn collega: “We delen een enorme passie voor parket en hout.”

Welke eigenschap(pen) hoort/horen bij jou als persoon?

Rick: “Ik hou van gezelligheid en ik ben erg direct.”

Frank: “Ik ben een enorme levensgenieter.”

Wat staat er nog op je bucketlist?

Frank: “Een bucketlist heb ik niet echt. Ik leef in het hier-en-nu: pluk de dag en maak er wat van. Ik ben blij met wat ik heb. Wat ik wel leuk zou vinden om samen met mijn oudste zoon een motortrip te maken. Ik heb thuis een Goldwing staan en mijn zoon rijdt sinds kort ook motor. Enige probleem is dat mijn motor al zes jaar stilstaat. Daar moet ik eerst wat op bedenken.”

Ook Rick heeft geen bucketlist met dingen die hij nog wil doen: “Als ik wat wil, doe ik het. Het enige wat me nog wel leuk lijkt, is een rondreis door Amerika maken.”

Wat zou je graag nog eens willen leren?

Frank: “Ik had best een instrument willen leren en dan specifiek gitaar spelen. Maar ik ben er nooit aan begonnen. Kan altijd nog, maar dan moet ik wel de tijd vinden.”

Rick: “Vroeger wilde ik altijd politieagent worden. Ik had het heel leuk gevonden om bij de politie te werken.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Frank: “Een fijn glas whisky met een grote sigaar of een goede biefstuk.”

Rick: “Een frikandel speciaal vind ik altijd wel lekker.”

Wat is je favoriete film en/of boek?

Rick: “Ik heb niet zozeer een favoriete film of boek. Wel heb ik alle films gezien waarin Jackie Chan en Eddy Murphy een hoofdrol speelden.”

Frank: “Ik ben een fan van Clint Eastwood en alle films die hij gemaakt heeft. Ik kijk graag naar oude westerns en actiefilms. Ik heb veel gelezen in het verleden, vooral de thrillers van schrijver Robert Ludlum verslond ik. Boeken van 600-700 pagina’s, vol intriges en spanning. Ook de James Bond films heb ik allemaal gezien.”

Heb je een bepaalde quote die bij jou past?

Rick: “Ik sta bekend om mijn uitspraak: ‘Goed te pas’.”

Frank: "In mijn garage heb ik een zeer passende quote hangen: ‘In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier!’."


Bedankt voor jullie tijd, heren!

We willen Frank en Rick bedanken voor hun tijd en openhartige antwoorden. Wij kijken alvast uit naar het volgende duo!