BEL ONS 088-0204000

De waarde van een ondervloer wordt vaak onderschat. Door de juiste ondervloer te kiezen verleng je de levensduur van de vloer Floorfixx Regulardie er op komt en kun je er voor zorgen dat een vloer niet alleen mooi is, maar dat ook blijft.

De keuze voor een ondervloer is niet alleen afhankelijk van de vloer die er uiteindelijk op komt (laminaat vraagt om een andere ondervloer dan een houten vloer of tapijt), maar ook van de ondergrond (beton, hout, zwevende dekvloer) en de eisen die aan de vloer worden gesteld (ligt de vloer in een flat of appartement of moet hij gelegd worden op vloerverwarming of vloerkoeling).

Om je te helpen je weg te vinden in dit oerwoud van verschillende ondervloeren en ze te kunnen vergelijken hebben we een ondervloerenwijzer voor je gemaakt. Hier kun je zelf via uitklappende opties de situatie bepalen en dan zien welke ondervloeren daar geschikt voor zijn.

Ultra Foam

Vochtscherm

Gebruik voor parket en laminaat, maar ook voor andere vloeren op basis van MDF (zoals de Vinyl Concept Unilic) altijd een vochtscherm om er voor te zorgen dat optrekkend vocht nooit in de vloer kan komen. Dit geldt ook voor verschillende ondervloeren, dus raadpleeg altijd vooraf de legvoorschriften van vloer én ondervloer . Zorg bij het gebruik van folie of andere dampdichte vloeren op rol altijd dat de de naden van het vochtscherm ook altijd met een vochtdichte alutape worden afgeplakt om de gehele ondervloer dampdicht te maken.

Voorbereiden van de ondergrond

Zorg voor het plaatsen van een ondervloer naast een eventueel vochtscherm ook altijd voor een goede voorbereiding van deze ondergrond, deze dient schoon, egaal, draagkrachtig en blijvend droog te zijn. Hiervoor is het eventueel nodig te vloer te egaliseren en een CM-meting uit te voeren om te bepalen of deze droog genoeg is. Zorg ook dat de ondergrond vrij is van stof en vuil en voer een krastest uit als je twijfelt aan de hardheid van de ondergrond..

Ondervloer voor PVC

Onze PVC click vloeren hebben niet altijd een ondervloer nodig. Zo kan de Vinyl Concept Uniclic bij een vlakke ondergrond door zijn kurk onderlaag vaak direkt op een vochtscherm (dampdichte folie) gelegd worden.

Bij vinyl stroken (of PVC op rol) is het verstandig om even de ondervloerenwijzer te raadplegen, in veel gevallen is daar de Floorfixx een goede oplossing, maar er zijn ook alternatieven.

Geluiddempende ondervloer

In appartementen of flats is de bewoner verplicht te voldoen aan de eisen uit het bouwbesluit. De VVE zal altijd benadrukken dat het contactgeluid moet voldoen aan de wettelijke norm. In de branche staat deze bekend als de “10dB norm” en in onze vloerenwijzer kun je terugvinden welke ondervloeren in jouw situatie voldoen aan deze 10dB geluidsisolatie.

Naast isolatie van contactgeluid, dat nodig is om je onderburen te vriend te houden, heb je bij harde vloeren ook te maken met het reflectiegeluid, dis is het loopgeluid dat je zelf hoort als je over de vloer loopt. Hiervoor zijn ook speciale ondervloeren zoals bijvoorbeeld de Woodstep die het loopgeluid tot een minimum weten te beperken.

Warmteweerstand ondervloerVloerverwarming

In onze vloerenwijzer vindt u ook terug welke ondervloeren geschikt zijn voor plaatsing op vloerverwarming of vloerkoeling. Plaats onze (onder)vloeren nooit op een vloerkoeling die niet is voorzien van condensbewaking.

Als er geen sprake is van vloerverwarming of –koeling dan is het juist goed voor de isolatie om een vloer te nemen met een hoge warmteweerstand. Bekijk voor de warmteweerstand van een specifieke ondervloer naar de documentatiebladen op de productpagina.

Voor specifieke informatie over laminaat en de benodigde ondervloeren in deze situatie kunt u meer informatie vinden op de website van Saffier Vloeren:

Ondervloer leggen

Bij onze producten is een leginstructie in de verpakking toegevoegd. Wanneer de uiteindelijke keuze is gevallen op bijvoorbeeld een foam of groen zachtboard, dan heeft u bij INTR. altijd te maken met producten die makkelijk te snijden zijn met het juiste gereedschap. Ook staan er op verschillende productpagina’s instructiefilms om het installeren van de ondervloer nog makkelijker te maken.

EPLF

Ondervloer laminaat

Het samenwerkingsverband EPLF (European Producers Laminated Flooring)heeft ook enkele documenten opgesteld die informatie geven over ondervloeren en de eisen die zij daaraan stellen:

99 product(en)
Bekijk:
Sorteren op:
 • JUMPAX Classic (4 onder- en bovenplaten) 2,88 m²
  Nummer 119008009
  Voorheen ORIGINAL - 48 pakken per pallet
        
 • EGALSOFT 6,5 mm: 22 m x 1,37 m (30,14 m2)
  Nummer 68240
  6 Rol / Pallet
        
 • FLOORFIXX Comfort 1200x600x10mm (2,88 m²)
  Nummer 62210
  4 pl/pak - 48pak/pallet
        
 • FLOORFIXX Regular 1200x600x9mm (2,88 m²)
  Nummer 62200
  4 pl/pak - 48pak/pallet
        
 •       
 • SOLIDBASE Stick 1,2mm, rol à 19,8m²
  Nummer 68207
  20m lang, 99cm breed
        
 • EGALFLOOR 10dB 10mm: 790x590x10mm (6,99 m²)
  Nummer 62167
  Voorheen Parquetfelt 10dB
        
 • EGALFLOOR Classic 7mm: 850x590x7mm (10,03 m²)
  Nummer 62061
  Voorheen Forinnfelt - 28pak/pallet
        
 • THERMOFELT 860x590x7 mm (9,13 m²)
  Nummer 118121081
  28 pakken per pallet
        
 •       

  Geschikt voor onder laminaat

  Geschikt onder flexibele vloer

  Geschikt voor onder tapijt

  Geschikt voor vloerkoeling

  Geschikt voor vloerverwarming

  Geschikt voor trap

  Met de filters kan je jouw (zoek)resultaten nauwkeuriger maken.
  Laden
  Laden