BEL ONS 088-0204000

De plissé hordeur is voorzien van een beweegbare kunststof ketting, die als geleider dient. De ondergeleider is slechts 4mm hoog en daarmee letterlijk drempelverlagend.

Download bestelformulier horren
Download plissé hordeur bestelformulier ODD montageset

Montagehandleiding plissé hordeur "op de dag"

Montagehandleiding plissé hordeur

De plissé hordeur wordt standaard in het kozijn geplaatst bij deuropeningen smaller dan 160cm. Er is ook de mogelijkheid van op de dag plaatsing m.b.v. een “op-de-dag” set. De cassette kan eenvoudig verwijderd worden voor reiniging of om op te bergen tijdens de wintermaanden. Het profiel blijft in elke gewenste stand staan en klapt niet vanzelf terug. Een sluiting in de vorm van een magneet is hierdoor overbodig. Hierdoor is het ook mogelijk om 2 deuren tegen elkaar aan te laten sluiten, de oplossing voor de dubbele tuindeur of schuifpui.

De plissé hordeuren Linate worden in de standaardkleuren helder wit 9010 , gebroken wit 9001 en antraciet 7016 geleverd. Bij de kleur 9010 helder wit en antraciet 7016, worden zwarte kunststof onderdelen geleverd en bij de kleur gebroken wit 9001, gebroken witte onderdelen.

Meetinstructie
Dagmaten moeten tussen de 194 cm en 260 cm in hoogte zijn en maximaal 160 cm breed per deel zijn.

138 product(en)
Bekijk:
Sorteren op:
 • WEPRO Linate Bovenbak voor Plissédeur RAL9005st(m)
  Nummer 5102119
  Gitzwart structuur
        
 •       
 •       
 • WEPRO Linate Plissédeur 960x2151/2180mm RAL9004st
  Nummer 5102009
  Signaalzwart structuur
        
 • WEPRO Linate Bovenbak voor Plissédeur RAL9004st(m)
  Nummer 5102008
  Signaalzwart structuur
        
 •       
 •       
 •       
 •       
 •       
  Montage- en onderhoud handleiding plissé hordeur Linate

  Montage

  • Neem in de bovenkant van het kozijn nauwkeurig de “in de dag” maten op. Maak daarna de kozijnstijlen en de drempel grondig vetvrij. De drempel dient volledig vlak te zijn als ondergrond voor de onderste geleidingsstrip.
  Mocht dit nu niet het geval zijn dan dient u een schuine ondergeleider strip te gebruiken (zie onderdelen).
  • Zaag de bovenste aluminium geleidingsrail op de breedtemaat -5mm af en plaats vervolgens de kunststof afdekplaatjes op de rail en bevestig het geheel in de bovenkant van het kozijn. Hierbij dient de voorzijde van de geleidingsrail gelijk te komen met de voorzijde van het kozijn.
  • Zaag de onderste kunststof geleidingsstrip op de breedtemaat -5mm af. Bepaal nu de juiste positie van de onderste geleidingsstrip. Hiervoor plaatst u de deurhor in de zojuist aangebrachte bovenste geleider en op de drempel. Schuif de kunststof strip nu (los) onder de deurhor en positioneer de deurhor zodanig totdat deze evenwijdig verticaal aan de kozijnstijl komt te staan. 
  Teken vervolgens de positie van de geleidingsstrip af

  op de drempel en bevestig deze nu met behulp van de zelfklevende laag.
  • Verdeel de kunststof montageplaatjes evenwijdig over de achterzijde van de cassette en verwijder het schutblad.
  Zet de hordeur boven in en onder op de geleiders en druk het geheel stevig aan. Hierdoor blijven de montageplaatjes tegen het kozijn plakken.
  • Trek vervolgens de cassette weer los aan de boven- en onderzijde uit de klikbevestigingen en schroef de montageplaatjes nu definitief vast op het kozijn.
  • Nu wederom de cassette op de montageplaatjes vastklikken
  en controleer een goede werking en afsluiting.
  Bevestig eventueel de sluitclip op de treklijst, dit voorkomt
  dat het gaas de deurhor open duwt.

  Alle standaard kleuren worden uit voorraad geleverd. Overige ral kleuren kunnen op verzoek, tegen meerprijs, worden geleverd.

  Onderhoud
  De plissé hordeur Linate vereist nauwelijks onderhoud.
  Wij adviseren om stof en pluisjes met een zachte borstel van het gaas te verwijderen. Bij sterke vervuiling van het gaas adviseren wij het gaas af te spoelen met lauw water. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of een hogedrukreiniger.
  De ketting kunt u eventueel smeren met siliconenspray maar gebruik nooit olie of vetten.
  U kunt uw plissé deurhor zelf verwijderen om op te bergen voor de winter. Trek de deurhor met een stevige ruk aan de boven- of onderzijde los uit de klikbevestigingen in het kozijn. In het voorjaar kunt u deze dan terug zetten en vastklikken. Let hierbij op de sticker met UPSIDE aan de bovenzijde zit.

  Wanneer er tegen de deurhor is aangelopen kunt u eventueel losgeschoten schakels van de ketting eenvoudig weer aan elkaar klikken.

  Nastellen koordspanning en haaksheid
  Controleer altijd eerst of de ondergeleider vlak ligt en of de plissé hordeur Linate vrij kan bewegen. Haal de plissé hordeur uit het kozijn en probeer de hordeur op een vlakke vloer. Los eerst problemen in de montage op voordat u gaat nastellen. Gebruik de sluitingsclip als de cassette blijft openstaan. Als het kozijn waarin de plissé hordeur geplaatst is, niet haaks is, kunt u de haaksheid
  van de treklijst instellen. Wanneer de hordeur te strak of te soepel loopt, of de treklijst valt iets terug, kunt u de koordspanning nastellen.

  De nastelschroeven
  De nastelschroeven vindt u achter het borsteldrager profiel. Dit profiel kunt u met een schroevendraaier uit de treklijst klikken.
  • Koordeinde (rood) niet nastelbaar
  • Stelschroef (wit) voor het nastellen van de haaksheid
  van de treklijst
  • Stelschroeven koordeinde (geel) voor het nastellen van
  de koordspanning

  Nastellen haaksheid treklijst
  Draai de nastelschroef in de witte houder losser (niet helemaal, anders valt de moer aan de schroef eraf ). Zet vervolgens de treklijst in de gewenste hoek en zet de nastelschroef weer vast.

  Nastellen koordspanning
  Koordspanning controleren; Te slappe koordspanning:
  de hordeur loopt erg licht en de treklijst valt iets terug.
  Te strakke koordspanning; de hordeur loopt erg zwaar.
  Schroef de stelschroef in de gele drager wat losser (niet helemaal losdraaien) en verschuif de schroef om de koordspanning aan te passen. Meestal is het voldoende alleen het bovenste koord na te stellen.

  Laden
  Laden