BEL ONS 088-0204000

Safeworker persoonlijke bescherming

SafeWorker logo

Ons SafeWorker assortiment omvat verschillende artikelen voor gezichtsbescherming. Veiligheid op de arbeidsvloer begint immers met een goede persoonlijke bescherming en dat is waar SafeWorker om de hoek komt kijken.

Ademhalingsbescherming

De luchtkwaliteit op de werkvloer kan door verschillende factoren beïnvloed worden. De meest voorkomende invloed is die van gevaarlijke stoffen in de lucht die in verschillende vormen (gas, damp, vezels of fijnstof) aanwezig kunnen zijn.

Met de stofmaskers van SafeWorker kunnen met name de vaste stoffen (fijnstof, vloeistoffen) uit de lucht gefilterd worden. De stofmaskers zijn ingedeeld in verschillende FFP(Filtering Facepiece Particals)-klassen. De FFP1-klasse is het eerste niveau en heeft een efficiëntie van minimaal 78% wat neerkomt dat maximaal 4x de MAC(maximaal aanvaardbare concentratie) overblijft. De FFP2-klasse heeft een minimale efficiëntie van 92% en de 10xde MAC, dit masker wordt bijvoorbeeld aanbevolen in het geval van een risico op TBC. De beste bescherming komt van de maskers met FFP3-klasse, deze heeft een minimum efficiëntie van 98% en 50x de MAC.

Gehoorbescherming

Slecht horen als gevolg van lawaai behoort tot de meest voorkomende beroepsziekten en leidt vaak tot ernstige maatschappelijke en medische consequenties. Gehoorbescherming blijkt veelal noodzakelijk om lawaaislechthorendheid te voorkomen. Lees meer over het voorkomen van gehoorbescherming op onze pagina over de Ear Defender producten.

Van SafeWorker hebben we een viertal verschillende producten in het assortiment ter bescherming tegen gehoorschade: oorpluggen, oordoppen, een gehoorbeugel en een gehoorkap. Zo is er voor iedere situatie het juiste product.

OogbeschermingPolycarbonaat veiligheidsbril optische klasse I

Een miniem, onzichtbaar metaalsplintertje of een spat van een chemische stof kan pijnlijke en soms onherstelbare oogschade tot gevolg hebben. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt derhalve: "In eerste instantie moet gekeken worden naar maatregelen die het dragen van een beschermingsbril overbodig maken. Als dit niet mogelijk is, moet de blootstellingstijd worden verkort. In andere gevallen moet de werkgever veiligheidsbrillen beschikbaar stellen."

Wij hebben vier verschillende polycarbonaat veiligheidsbrillen van SafeWorker in de collectie die je zullen helpen bij de persoonlijke bescherming.

4 product(en)
Bekijk:
Sorteren op:
  •       
  •       
  •       
  •       
    Met de filters kan je jouw (zoek)resultaten nauwkeuriger maken.
    Laden
    Laden