BEL ONS 088-0204000

Ear Defender gehoorbescherming

Logo Ear DefenderBlootstelling aan hard geluid komt voor in tal van omstandigheden op het werk, denk aan brandweerlieden, agenten, fabrieksmedewerkers, boeren, bouwvakkers, militairen, muzikanten, enz. Ook de geluiden waar we bewust voor kiezen in onze vrije tijd kunnen schadelijk zijn voor onze oren. Het geluidsniveau van videospellen, concerten en sportevenementen kan ook risico's voor het gehoor opleveren.

Hoe hard is te hard?

Om te weten of een geluid hard genoeg is om schade aan je gehoor op te leveren is het van belang om het intensiteitsniveau en de tijdsduur van het geluid te weten. De geluidsintensiteit wordt gemeten in Decibel (dBA), nul decibel is ongeveer het zachtste geluid dat een gezond menselijk oor kan horen. De schaal loopt logaritmisch op, wat inhoud dat het ontvangen geluid elke 10 decibel verdubbelt. Experts zijn het er over eens dat langdurige blootstelling aan een geluidsniveau boven de 85 dBA het gehoor kan beschadigen. In het algemeen geldt, hoe harder het geluid, hoe sneller het gehoor zal worden aangetast.

Let op de waarschuwingssignalenGehoor

Door lawaai veroorzaakt gehoorverlies hoopt zich op gedurende een heel leven. Vaak is het al te laat op het moment dat iemand zich realiseert dat er gehoorverlies is. Maar er zijn signalen waaraan je vroegtijdig kunt herkennen dat er een probleem aan het ontstaan is. Als je één of meer van de volgende signalen herkent, breng dan eens een bezoek aan de KNO-arts:

 • Een rinkelend of zoemend geluid (tinnitus) in de oren direct na blootstelling aan lawaai.
 • Het minder goed horen van geluiden na blootstelling, er in resulterend dat je mensen minder goed verstaat nadat je een lawaaiige omgeven hebt verlaten.
 • Moeite om gesprekken te volgen, je hoort alle woorden, maar je begrijpt ze niet allemaal.


Bescherm je gehoor

Om lawaai-gerelateerd gehoorverlies te voorkomen, let op de geluiden om je heen en verminder het volume wanneer mogelijk. Voorkom of beperk de tijd die je doorbrengt bij lawaaierige evenementen of concerten. Draag goede gehoorbescherming, Ear Defender heeft gehoorkappen die het geluid tot 30 dBA verlagen.

4 product(en)
Bekijk:
Sorteren op:
 • EAR Classic oordoppen 250 paar/doos
  Nummer 6900069
  MBH = 1 doos
        
 •       
 •       
 •       
  Met de filters kan je jouw (zoek)resultaten nauwkeuriger maken.
  Laden
  Laden