BEL ONS 088-0204000

Onderhoudsmiddelen voor vloeren


Houten vloeren onderhouden

Het onderhoud van houten vloeren is van groot belang voor de levensduur en bescherming van de vloer. Op zich maakt het niet uit of het gaat om een massief planken vloer, een meerlaags vloer (lamelparket of duoplank) of om fineerparket, bij elke houten toplaag is het van belang dat deze wordt beschermd tegen de inwerking van vocht en vuil.

Het dagelijks onderhoud van de vloer kan met een stofzuiger of met een stofdoek, het basisonderhoud en de periodieke bescherming van je vloer hangen af van je voorkeuren en de manier waarop een vloer eventueel is voorbehandeld. De uitstraling en wijze van onderhoud zijn bij een olievloer bijvoorbeeld heel anders dan bij een lakvloer, raadpleeg de onderhoudswijzer parket voor het juiste product in de juiste situatie.

Pvc vloeren schoonmakenSaffier District

Ook het onderhoud van vloeren met een vinyl toplaag kan bepalend zijn voor het lang mooi houden van de vloer. Ook hier maakt het niet uit of het nu gaat om vinyl op rol, LVT stroken of een PVC klikvloer, het onderhoud is in alle gevallen hetzelfde.

Stofzuigen, vegen en lichtvochtig dweilen zijn ook genoeg om een PVC vloer schoon te houden in het dagelijks gebruik. Wanneer je de vloer echter langdurig wat extra bescherming wilt bieden tegen slijtage dan is het goed eens naar onze onderhoudswijzer voor vinyl te kijken om zo veel langer plezier van je vloer te kunnen blijven houden.

Laminaat reinigen

Balterio Grande White

Bij laminaatvloeren is het onderhoud zo mogelijk nog makkelijker omdat de vloer geen onderhoudsmiddelen opneemt en je de vloer dus alleen maar hoeft te reinigen. Hoe minder vocht daar bij komt kijken hoe beter, dus vegen en stofzuigen zijn de beste manier.

Als de vloer wat hardnekkiger vuil vertoond, dan kun je die lichtvochtig afnemen, gebruik daarvoor alleen nooit glansreinigers die op den duur zorgen voor strepen en glansverschillen op de vloer en gebruik ook geen zeepproducten omdat die de oppervlaktespanning van het water kunnen verlagen. Op onze pagina over laminaat onderhoud vind je nog vlekkentips voor het weghalen van allerlei specifieke vuilresten van je laminaatvloer.Image title
Image title
378 product(en)
Bekijk:
Sorteren op:
 •       
 • RIGOSTEP Skylt Original 2K 4ltr
  Nummer 165002
  Beschermt de uitstraling van onbehandeld hout
        
 • MFLOR Cleaner Mat 750ml
  Nummer 790006550
  6 stuks = 1 doos
        
 • RZ Care 800ml
  Nummer 460021
  15 stuks per doos - Voorheen Floor Conditioner
        
 • PALLMANN Pall-X Pure A/B 4,95ltr
  Nummer 4601001
  #10108
        
 • LOBADUR 2K Invisible Protect 5kg
  Nummer 1521017
  2K parketlak
        
 • RZ Laminaatreiniger 800ml
  Nummer 460039
  15 stuks per doos - Voorheen Laminaat Onderhoud
        
 • PALLMANN Pall-X Zero A/B 5ltr
  Nummer 7411010
  #69150
        
 • LOBADUR WS 2K Duo EXTRA MAT 5ltr
  Nummer 1521012
  Let op: A + B
        
 • PALLMANN Pall-X 333 Naturel 1 ltr.
  Nummer 7412001
  #68044 - Oplosmiddelvrije 2K olie-voorbehandeling
        
  Laden
  Laden