BEL ONS 088-0204000

Gastblog Jenny Mulder

donderdag 24 mei 2018
In sameJenny Muldernwerking met onze klanten en leveranciers willen wij u regelmatig een blog presenteren op onze site om zo samen de kennis te vergroten en een stukje extra informatie over diverse onderwerpen te bieden.

Deze week is Jenny Mulder van de webshop Roedesonline aan het woord.


De actuele ontwikkelingen op het gebied van gordijnrails 

Expert aan het woordAls werknemer in de woninginrichting werk ik sinds de jaren ’90 samen met Forinn.
Als ondernemer in de Wonenbranche hebben we sinds 2008 de klant- en leveranciersrelatie inzet gemaakt van een goede samenwerking. Bij het collectioneren van nieuwe Rail en Roede producten mogen we nieuwe items geregeld testen en van op- en aanmerkingen voorzien. Bijvoorbeeld over de kleur-keuze. Zo hebben we ook de gordijnrail ontwikkelingen bij Forinn van nabij meegemaakt.

Gordijnrail Wave met koordglijders

Deze rail is al jaren een succes als consumenten de stap naar een luxere railroede niet willen maken. Nu de Wave rail ook in de kleur mat-zwart beschikbaar is voorspel ik een mooi verkoopsucces. De Koordglijders in de kleur zwart kunnen selectief worden ingezet: bij witte Wave gordijnen zal de witte Koorglijder beter passen. Bij een donker gordijn zal de zwarte koordglijder echt waarde toevoegen aan het hele plaatje van Rail + Wave gordijnen.

Gordijnrail Wave als rail voor plooi-gordijnen inzetten

De Wave rail is qua vorm een mooie en stoere rail merken we aan de reacties van consumenten. De rail is goed in te zetten als rail voor plooi gordijnen. Tip voor zware, hoge en gevoerde gordijnen: we gebruiken de roller uit het Varius 28mm programma. En dat is top: de roller rijdt als een limousine door de rail heen! Beslist een tip voor klanten die nog hechten aan het sentiment van de ouderwetse rollers in de stalen gordijnrailsen van de vorige eeuw. Note: heeft u voor een project rails nodig met een lengte van 700cm. De Wave rail-wit is bij Forinn beschikbaar op 700cm als u daar naar vraagt.

Stucrail wordt een verkooptopper

Bij verbouwingen kiest de consument steeds vaker voor een stucrail. Dat is echt een een grote opkomende trend in gordijnrails. Forinn heeft met de geperforeerde W4800 een goede stucrail in huis. Inmiddels voldoet de stuc rail aan alle eisen: hij wordt geleverd met een stansgat voor de glijder-invoer. En een eindstopper/eindveer dicht het stansgat weer netjes af als alle glijders in de rail zitten. Bouwbedrijven, aannemers en mensen in een verbouwing zijn inmiddels fan van de W4800 Stucrail. Van een consument kregen we deze week onderstaande foto.
Stucrail
Het stucwerk is nog nat. Maar de stucrail is met succes geplaatst! We krijgen nog een foto als ook de Wave gordijnen aan de stucrail hangen.

Stucrail en Wave gordijnen

De consument zou de consument niet zijn als zij niet het onmogelijke aan ons vragen: Wave glijders in een stucrail …….….. #!?! We zijn gaan testen en hebben alle verkrijgbare Wave glijders in huis gehaald. U begrijpt: de Forinn koordgljders zijn te hoog om in de W4800 te passen. Ook de mini-koordglijders van Forinn passen slechts in de slanke Caro, Robusto en Curva gordijnrails. U mag gerust een kijkje nemen op www.RoedesOnline.nl hoe wij dat hebben opgelost voor de W4800 stucrail. Het werkt inmiddels bij diverse consumenten thuis. De oplossing vraagt even om wat ondernemers kwaliteiten. Maar zeg nou zelf: juist met speciale oplossingen kan je je als specialist in Wonen onderscheiden!

Ook succesvol: de gordijnrails met blinde montage

De W4500 en zijn grote broer de W4510 zijn een succes als mensen zoeken naar een mooie rail waarbij er geen plafondsteunen zichtbaar zijn. Persoonlijk ben ik al jaren fan van de W4510 met plafondspanners. Ook hier bewijst de samenwerking met Forinn productmanager Linda Halsema zich: toen wij onze voorkeur voor een dergelijke rail uitspraken is deze na onderzoek (over de haalbaarheid in de NL markt) in het Forinn rail-assortiment opgenomen.
Een belangrijke tip voor uw gordijnconsument: bij de W4500 en de W4510 hangt het gordijn onder de rail, wordt het gordijn toch voor de rail gehangen dan loopt het geheel niet lekker omdat de glijders dan gekanteld in de rail moeten functioneren. Het gordijn onder de rail is soms slikken voor de consument, maar dat kan best bij deze fraaie railsen met blinde montage. Ook hier bewijst de Varius roller weer goede diensten als hij gebruikt wordt in de W4510 voor zware, hoge en gevoerde gordijnen. De rollers gaan dit keer als een F1-bolide door de rail ………….


Eerdere gastblogs:
  • Anita Hazewinkel: De toekomst ligt bij lichtgevende kleding
  • Robert van Wanrooij: Ophangsystemen als basis voor succes
  • Christian Klein: Een blik achter de coulissen van de productie van Mozart mesjes
  • Johan Berendsen: De geboorte van een nieuwe laminaatcollectie
  • Valérie Gozzo: Entreematten als design
  • Laden
    Laden